Skip to main content

Denville | Basement

This incredible basement was created with family and colder temperatures in mind. The family wanted a place to retreat in the winter with a laid back, natural, California coastal vibe; completely different than the rest of their elegant home. Their wish for four defined spaces (living, dining, bar, and games) was achieved with unique and custom pieces all around. The large banquette was custom made to fit the niche and maximizes the seating around the large 90” table. The light fixture above the table adds a really industrial feel to the area. If that isn’t enough seating for snacking, the bar is large with plenty more seating and counter space.

There is so much space to lounge on the large sectional, comfy chairs by the fireplace, or at the custom table behind the sofa which was made by local iron and woodworkers. It even includes an electric hookup for charging phones and computers.

In the bathroom, we used vinyl wallpaper that is textured to look like wood. There are many other elements, like the faux painted wood barndoors and reclaimed beams and shelving that pull the entire space together cohesively and make it a place where everyone wants to hang out.